Skip directly to content

Pfizer izuzetno ceni Vaš rad, koji je od neprocenjive važnosti

Poštovani,

Želeli bismo da vas obavestimo da mi u Pfizer-u uvažavamo vaš neprocenjivi rad za pacijente, kao i za sve nas u okolnostima ove ozbiljne krize.

Zahvalni smo vam na tome što svoj posao obavljate na profesionalan i posvećen način.

U smislu bezbednosti i svođenja rizika od širenja virusa na minimum, a u skladu sa vladinim instrukcijama, mi smo preduzeli odgovarajuće mere kako bismo zaštitili naše kolege. Uveli smo rad od kuće za sve zaposlene i povećali upotrebu digitalnih kanala pomoću kojih će oni nastaviti da vas obaveštavaju o našim proizvodima i uslugama.

Isporuka naših lekova se neprekidno i pomno prati. Do ovog trenutka, nismo zapazili nikakvav prekid u našem lancu snabdevanja niti uticaj na naše poslovanje. 

U širem smislu, mi u Pfizer-u smo posvećeni tome da funkcionišemo kao jedan tim, i da naše naučno znanje, tehničke veštine i proizvodne kapacitete stavimo u službu borbe protiv ove narastajuće krize. Mi smo dali pet obećanja koja će pomoći naučnicima da brže usavrše terapije i vakcine kako bi zaštitili čovečanstvo od ove eskalirajuće pandemije i pripremili industriju da bolje reaguje na buduće globalne zdravstvene krize.   

Plan za borbu protiv oboljenja COVID-19 u pet tačaka

  1. Razmena korisnih alatki i vidjenja : S obzirom na to da se o ovom virusu zna veoma malo, mnogi rade na razvoju ćelijskih testova, virusnog skrininga, seroloških testova i translacionih modela kako bi se ispitale potencijalne terapije i vakcine. Mi u Pfizer-u smo posvećeni tome da vitalne alatke koje razvijemo stavimo na raspolaganje u okviru otvorene platforme, da budu raspoložive za širu naučnu zajednicu i da sve podatke i saznanja podelimo i sa drugim kompanijama u realnom vremenu, kako bismo pacijentima što pre obezbedili napredne terapije i vakcine.
  2. Mobilizovanje naših ljudi: Ljudski kapital je naš najdragoceniji resurs. Pfizer je stvorio jedan SWAT tim (ekspertski) sačinjen od naših vodećih virusologa, biologa, hemičara, kliničara, epidemiologa, stručnjaka za vakcine, farmaceutskih naučnika i drugih ključnih eksperata koji će se fokusirati isključivo na rešavanje ove pandemije. Ovaj tim je fokusiran i posvećen da svoje znanje i ekspertizu posveti jedinom cilju, a to je da se ubrza proces otkrića i razvoja, tako da odgovarajuće terapije i vakcine budu dostupne pacijentima što je moguće pre.
  3. Primena našeg znanja u razvoju lekova: Mnoge manje biotehnološke kompanije vrše skrining jedinjenja ili postojećih terapija na delovanje protiv virusa koji izaziva oboljenje COVID-19, ali nekima od njih nedostaje iskustvo za kasnije faze razvoja i snalaženje u kompleksnim regulatornim sistemima. Mi u Pfizer-u smo posvećeni tome da razmenimo naše znanje na polju kliničkih ispitivanja i regulatornih pitanja kako bismo podržali najperspektivnije kandidate koje su ove kompanije izdvojile.
  4. Stavljanje na raspolaganje naših proizvodnih kapaciteta: Onog momenta kada neka terapija ili vakcina bude odobrena, biće potrebno da se ona brzo distribuira i primeni širom sveta kako bi se zaustavila ova pandemija. Kao jedan od najvećih proizvođača vakcina i lekova, Pfizer je posvećen tome da iskoristi bilo koji višak proizvodnih kapaciteta i da eventualno preusmeri proizvodnju kako bi podržao druge da ova otkrića koja spašavaju živote budu dostupna pacijentima što je moguće pre.
  5. Unapređenje budućeg brzog reagovanja : I na kraju, kako bismo odgovorili na buduće globalne pretnje po zdravlje, mi u Pfizer-u smo stupili u kontakt sa federalnim agencijama SAD, uključujući NIH (Nacionalni Institut za Zdravlje), NIAID (Nacionalni Institut za Alergije i Infektivne Bolesti) i CDC (Centar za Kontrolu i Prevenciju Bolesti) kako bi se formirao tzv. među-industrijski tim za brzo regovanje, koga bi činili odgovarajući naučnici, kliničari i tehničari, i koji bi bio u stanju da kada je potrebno odmah deluje.